Over mij

Fijn dat je een kijkje neemt op deze website en overweegt om jezelf een postpartum doula te gunnen. Ik ben Marianne Draaijer, 31 jaar, getrouwd met Jeffrey en moeder van 2 kinderen. Maura is geboren in 2015 en Juda in 2018. We wonen in Hoogland, een wijk van Amersfoort. Ik houd van de natuur en het buitenleven, we zijn dan ook zoveel mogelijk buiten te vinden!

Kernwoorden die bij mij passen: zorgzaam, doortastend en organisatorisch.

Mijn achtergrond: doktersassistente, orthomoleculair therapeut, wikkeldeskundige en nu ook postpartum doula (afronding eind 2020). Momenteel ben ik met name werkzaam als wikkeldeskundige en combineer ik dit met postpartum doula diensten. Uiteraard neem ik al mijn andere kennis met mij mee.

 

Dit doe ik graag in mijn vrije tijd: met mijn gezin op pad, koken, brood bakken, naar de internationale kerkgemeenschap gaan op zondag, in de tuin werken en lezen over zelfvoorzienend leven.

Ik ben een enthousiaste christen en kom graag bij diverse gezinnen over de vloer met verschillende geloofsovertuigingen (of zonder overtuiging).

Zelf ben ik behoorlijk natuurlijk ingesteld, denk aan biologisch eten, wollen kleding bij baby’s (zonder kriebel!), natuurlijke verzorgingsproducten, het dragen van kinderen,  borstvoeding geven, stralingsbewust, barefoot, enz. Ik geef hier graag advies over als het bij de kraamtijd past en het welkom is voor jou.

Op de homepage kan je lezen wat mij drijft om als postpartum doula aan het werk te gaan!

Wat zeggen anderen over mij?

“Toen ik las dat jij nog beschikbaar was als postpartum doula tijdens mijn kraamperiode twijfelde ik geen moment. Na onze kennismaking wist ik niet hoe snel ik het formulier moest ondertekenen. Na mijn eerdere kraamervaring wist ik dat ik het dit keer anders wilde regelen voor mezelf en de kindjes. Nog steeds ben ik elke dag dankbaar dat jij ons 6 weken lang hebt ondersteund. Wat voelde ik mij gedragen. Slapen als het nodig was. Al vond ik dat eigenlijk jammer want ik genoot zo van de uurtjes dat jij bij ons was. Tijd om te ontbijten, thee te drinken, altijd gezonde snacks en voedende warme maaltijden. Ik voelde dat dit was wat mijn lijf nodig had. Je luisterend oor was heel fijn en ook de voetbadjes en voetmassages heel welkom! Je orthomoleculaire kennis kwam goed van pas toen de borstontsteking zich aandiende. Kortom, jij was mijn rots in de branding! Ik gun elke kraamvrouw deze warme, liefdevolle ondersteuning van jou. Dat is zeker geen overbodige luxe.” Annelotte Kon, juli 2021

“Toen de kraamzorg weg was en mijn man weer aan het werk heb ik 2 dagen mogen genieten van de fijne hulp van Marianne. Ze zorgt echt voor ontspanning en rust in huis en weet precies hoe ze een kraamvrouw kan ontzorgen. Ze gaat rustig haar eigen gang in huis en heeft snel in de gaten waar de behoeftes liggen zonder dat je hier zelf continu om hoeft te vragen, lekker proactief dus! Alle lekkere theetjes, powersnacks en heerlijke maaltijden en soepjes die ze voor ons heeft gemaakt voelden echt als een verwennerij. Verder gaf ze mij volledig de ruimte om aan te geven waar op dat moment mijn behoefte lag aan ondersteuning. Zo heeft ze onze oudste dochter heel leuk betrokken door bijvoorbeeld samen met haar het eten te koken, een voetenbadje voor mij en mijn dochter te maken en haar even volledige liefdevolle aandacht te geven en met haar te spelen zodat ik rustige knuffeltijd had met de baby. Toen Marianne weg was kreeg ze een hele dikke knuffel van haar en vroeg ze aan mij wanneer Marianne weer met haar zou komen spelen, mooi compliment dus! Ik heb niet alleen genoten van het ontzorgen, maar heb ook veel waardevolle tips gekregen over het belang van goede voeding in deze tijd, herstellende theetjes, wikkelen en natuurlijke verzorging voor mij en de baby. Ik heb nu gemerkt dat dit echt een verschil kan maken in hoe je je voelt. Met Marianne haal je dus een lief toppertje in huis met veel kennis en kunde, nogmaals bedankt voor de fijne tijd!” Ellen de Greef, november 2020

“Marianne heeft ons gezin zowel praktisch als mentaal fijn ondersteund. Ze heeft veel maaltijden verzorgd, soepen, herstellende theetjes en voedzame snacks. Ze ondersteunde ons huishouden en adviseerde ons over de zorg voor ons zoontje. Ze heeft ons geleerd hoe we wikkels kunnen gebruiken en natuurlijke producten zoals heilwolle om de huid te verzorgen. Ze bood een luisterend oor aan ons als nieuwe ouders. En ze zorgde voor moeder en kind, zodat ik tijd en ruimte had om bij te komen van de bevalling/keizersnee, terwijl de baby bij haar in goede handen was. Marianne heeft een fijne kalme energie en voelt goed aan wat er speelt en past zich daar op een prettige manier op aan. Ze kon goed invoelen wat de baby nodig had en hem op een prettige manier kalmeren, wij konden hem dus met een gerust hart aan haar toevertrouwen.” Yvonne Kruiper, december 2020